неділю, 25 лютого 2018 р.

Практична робота для учнів 11 класу.


                         Практична робота №4.
Тема: Аналіз схем колоо́бігу основних речови́н у природі на предмет змінності їх ланок антропогенною діяльністю.
Мета:Визначити фактори, які негативно впливають на коло обіг речовин біосфери та спричинюють зміни їх ланок; розглянути наслідки змінності ланок колообігу речовин і енергії.
 
Хід роботи:
1.     Прочитайте теоретичний матеріал про колообіг Карбону в біосфері, вивчіть його особливості, розгляньте схему. Якими процесами визначається антропогенний вплив на коло обіг Карбону? Визначте зміни, які виникають у результаті антропогенного впливу.
         
2. Прочитайте теоретичний матеріал про колообіг Нітрогену в біосфері. Розгляньте схему  коло обігу  Нітрогену, вивчіть його особливості. Якими процесами визначається антропогенний вплив на коло обіг Нітрогену? Визначте зміни, які виникають у результаті антропогенного впливу.


3. Прочитайте теоретичний матеріал про колообіг Фосфору  в біосфері. Розгляньте схему  коло обігу  Фосфору, вивчіть його особливості. Якими процесами визначається антропогенний вплив на коло обіг Фосфору? Визначте зміни, які виникають у результаті антропогенного впливу.
4. Прочитайте теоретичний матеріал про колообіг Сульфуру  в біосфері. Розгляньте схему  колообігу  Сульфуру, вивчіть його особливості. Якими процесами визначається антропогенний вплив на коло обіг Сульфуру? Визначте зміни, які виникають у результаті антропогенного впливу.
Результати  занесіть до таблиці:
Колообіг
Якими процесами визначається антропогенний вплив на колообіг
Зміни, які виникають у результаті антропогенного впливу
Карбону
Нітрогену
Фосфору
Сульфуру
Зробіть висновок. Які наслідки зміни ланок колообігів речовин і потоків енергії процесами господарської діяльності людини?

Немає коментарів:

Дописати коментар