неділю, 30 вересня 2018 р.

Виконати завдання.Матеріал для учнів 11 класу.

Виконати завдання

Завдання для І групи

Задача № 1.
Відомо, що темний колір шерсті кролика  домінує над світлим. Схрестили темного гетерозиготного кролика зі світлим. Якими будуть нащадки?
Задача № 2.
У томатів червоний колір плодів домінує над рожевим, а кругла форма над овальною. Серед нащадків 25% рослин вийшло з круглими червоними плодами, 25% з круглими рожевими плодами, 25% з овальними червоними плодами та 25% з овальними рожевими плодами. Які генотипи батьків і гібридів?
Задача №3.
Яких лисиць за окрасою шерсті економічно вигідно відбирати для схрещування, щоб отримувати якомога більше одночасно платинових і се ребристих лисиць, враховуючи те, що чисті лінії платинових летальні (тобто не виживають). Платина – домінантний колір.
                                       
                                  Завдання для ІІ групи
 Задача № 1.
Відомо, що темний колір шерсті кролика  домінує над світлим. Схрестили темного гомозиготного кролика зі світлим. Якими будуть нащадки?
Задача № 2.
У томатів червоний колір плодів домінує над рожевим, а кругла форма над овальною. Якими будуть гібриди від схрещування дигетерозиготного червоного томата круглої форми з червоним томатом овальної форми?                                                                            Задача №3.
Після схрещування з одним і тим же чорним биком червона корова Зорька народила чорне теля, чорна корова Майка- чорне теля, а чорна корова Вітка – червоне теля. Що можна сказати про генотипи вказаних тварин?




Немає коментарів:

Дописати коментар