понеділок, 10 червня 2013 р.

Наукові відкриття.

Неймовірна користь ягід



Протягом багатьох століть ягоди були невід’ємною частиною нашого раціону харчування, однак відносно недавно вчені стали цікавитися вмістом в них корисних речовин та їх користю для здоров’я. З’ясувалося, що ягоди всіляких видів, починаючи від полуниці та малини і закінчуючи вовчими ягодами і ягодами асаї, мають властивість захищати від раку, недоумства і інших хвороб.
Нещодавно вчені довели, що лохина (буяхи) здатна поліпшити пам’ять і допомагає запобігти розвитку слабоумства. 9 людей похилого віку з невеликими ознаками втрати пам’яті випивали по 2 склянки ожинового соку щодня протягом 2 місяців, а інша група учасників досліджень пила інші напої. Тести, які були проведені до і після експерименту, показали, що у тих, хто пив ожиновий сік, помітно покращилася здатність запам’ятовувати інформацію, тому вчені зробили висновок, що ожина дає користь мозку.
Ці результати підтвердили результати ранніх експериментів з тваринами, які показали, що ожина може запобігати проблеми, пов’язані з віком, покращує роботу мозку і поведінкові функції. Щури, яких годували добавками з ожиною, швидше знаходили вихід з лабіринту і показували кращі результати в тестах на розпізнавання предметів, а також в тестах на координацію і баланс. Подібні результати також були виявлені у випадку з полуницею та малиною.

Немає коментарів:

Дописати коментар