середу, 5 червня 2013 р.



Подорожі Україною: 5 ідей для літнього відпочинку
 
Більшість українців із нетерпінням чекає літа, щоб узяти довгоочікувану відпустку та гайнути кудись подалі на відпочинок.
 

Пропонуємо 5 різноманітних ідей на будь-який смак, гаманець і бажання.

Подорожі Україною - сходження на Говерлу



Знаєте, де влітку можна застати сніг? Або де буде тяжко дихати через те, що захоплюватиме подих від побачених краєвидів? Правильно, на найвищій точці України - горі Говерлі.

Сходження на Говерлу - це ціла пригода, що забезпечить вам ідеальну природу та чудові враження. Щойно подолаєте заповітний 2061 метр, запевняємо, відкриється друге дихання і натхнення на майбутні туристичні відкриття.

Вершина Говерли - це невеликий плоский майданчик. Звідси відкривається ідеальна панорама на всі 360 градусів, тут можна побачити весь Чорногорський хребет.

На схилах гори - здебільшого трава та чагарникова рослинність, кам'яних осипів мало. Верхня межа лісу розташована на висоті приблизно 1400 м. Біля підніжжя Говерли - водоспад.

Подорожі Україною - пляжний відпочинок у Криму



Ніжний пісочок, тепла вода, прибій морських хвиль і романтичні світанки та заходи сонця.

Багато туристів літній відпочинок уявляють саме так: на хорошому пляжі з друзями, коханою людиною або сім'єю.

Біля Севастополя на мисі Фіолент варто завітати на Яшмовий пляж. Неподалік Алупки є затишне місце з красивою природою та скелями - пляж "Сковорода".

Будете відпочивати в Гурзуфі, не оминіть увагою пляж Гурівські камені. Це рай для дайверів і любителів підводного полювання. Тут неподалік скелі-близнюки Адалари, скеля Шаляпіна та грот Пушкіна. Біля підніжжя Ведмідь-Гори, або Аю-Дага насолодіться красою Дикого пляжу.

Ну, а в Феодосії, звісно, варто відпочивати на Золотому пляжі. Якість піску та його колір є найкращими на всьому Південному узбережжі Криму.

Якщо ж традиційний пляжний відпочинок не для вас, ми знаємо явки та паролі для любителів поніжитися на сонечку без одягу.



Подорожі Україною - відвідання цікавого міста

А ось у цьому пункті доречний вислів - "на колір і смак товариш не всяк". Адже подорожі містами України дуже насичені та різноманітні. Ми подамо кілька варіантів-гідів містами, а ви вже самі обирайте, що вам більше до душі.

Почнемо радувати романтиків та любителів затишку. Мабуть, ви вже здогадалися, що йдеться про славетне місто Лева.



Мандрівники полюбляють тут усе, починаючи з бруківки затишних вуличок, із красивими будинками, закінчуючи мешканцями та офіціантами в не менш легендарних і оригінальних кав'ярнях.

Більше про Львів читайте в нашому матеріалі.

"Місто - де дороги підмітали трояндами, а книгарень було більше, ніж кав'ярень", - так красиво сказав про це місто австрійський дослідник. Часто Чернівці порівнюють із Віднем, Львовом, називають маленьким Парижем. Однак Чернівці - абсолютно неповторне місто, а для ідей подорожі Україною влітку - взагалі ідеальний варіант.



143-річна східна столиця України, так, доволі молода, скажете ви. Відповідно, прадавніми архітектурними шедеврами Донецьк похвалитися не може, але це не означає, що у Донецьку нема на що й подивитися.



Не можемо не запропонувати відвідати найбільш колоритне місто нашої країни. Край Котляревського, галушок, Полтавської битви, гоголівської містики та Диканьки. Якщо обираєте подорожі Україною, Полтава - чудове місце як для романтичного вікенду, так і для сімейної поїздки.



Подорожі Україною - індустріальний туризм

Спеціально для тих, кого аж ніяк не приваблюють романтичні подорожі Україною і хто не любить живу природу, а віддає перевагу всьому індустріальному, ми підготували список об'єктів, які можна відвідати туристу.

На березі сонячного Акташанського водосховища поблизу міста Щолкіно розташована недобудована кримська атомна електростанція. Нині це місце - приватна власність.

Самостійно оглядати атомні розвалини доволі небезпечно. Проте місцеві охоронці за символічних 25 гривень охоче покажуть вам територію.



У Донецькій області є містечко Соледар, назва якого свідчить сама про себе. Під землею Соледара - соляні шахти, це цілі казкові палаци, зроблені з солі.

Цікаво побачити й Дніпровську ГЕС у Запоріжжі. За Радянських часів це була найбільша станція у Європі.

А якщо хочете пізнати ази нелегкої професії шахтаря, ласкаво просимо у справжнісіньку шахту. Відвідайте гірничий полігон, що знаходиться на глибині 7 метрів під Індустріальним технікумом.

Подорожі Україною - екстремальні подорожі

Напевно, ви знали, що в Тернополі знаходяться унікальні гіпсові печери, а в Криму - Мармурова печера, яку найчастіше відвідують туристи.

А в південно-західному Криму на внутрішньому хребті Кримських гір знаходяться цілі печерні міста. Питання, які екстремальні подорожі Україною здійснити влітку, відпаде саме собою.

У Криму є універсальна Нікітська розколина, що придатна для скелелазіння цілий рік. Новачкам у цьому екстремальному виді спорту варто вирушати до Коростишева на закинутий гранітний кар'єр.

Гранітні скелі Бук заввишки 15-20 метрів дають простір для тренувань і скелелазам, і альпіністам. Це місце ще не облюбоване туристами, тому вирушити туди спекотним літом дуже доречно.



Для тих, хто хоче підкорити водну стихію, чудовим варіантом будуть Карпати - сплав по Чорному Черемошу. Досвідчені юзери обирають пороги рік Свіча та Мізунка.

Південний Буг - мабуть, найпопулярніша екстремальна річка в Україні в літній період. Коли міліють річки Карпат, натовпи туристів вирушають сюди.

Якщо ж екстрім ви уявляєте спокійним, спробуйте сплав по річці Случ. Шлях "Надслучанською Швейцарією" - один із найкрасивіших маршрутів у всій Україні.


Немає коментарів:

Дописати коментар