вівторок, 21 травня 2013 р.

Міжнародний день біологічного різноманіття

Відзначається — Щорічно 22 Травня
Міжнародний день біологічного різноманіття
«Якби природа мала стільки законів, скільки має держава, сам Господь не в змозі був би керувати нею»
— Л. Берне
22 травня всі жителі нашої планети можуть по праву відзначати Міжнародний день біологічного різноманіття. Це свято-заклик до кожної людини, чиїм домом стала наша планета. Буквально з кожним днем біологічне різноманіття Землі скорочується. Все це змінює екологічний баланс на планеті і загрожує серйозними незворотними наслідками.
На жаль, людина стала головним ворогом природи. Сьогодні в цей день прийнято згадувати про те, що 60% всієї екологічної системи бездумно використовується людьми. Це природним чином впливає на збереження біологічних видів. Вчені прогнозують, що ця ситуація сильно погіршиться протягом наступних 50 років.
«У природі — світ істини: він чудово приваблює нас, як приємна протилежність світу примар і брехні, в якому ми звичайно обертаємося, самі його створюючи»
— Г. Лінднер
За даними Всесвітнього союзу охорони природи, основними факторами, які впливають на біологічне різноманіття, є: зміна природного середовища, її забруднення, процес опустелювання, демографічне зростання на планеті, Міжнародний день біологічного різноманіття нераціональне використання ресурсів які дарує людині природа.
Організатори Міжнародного дня біологічного різноманіття закликають кожного, хто небайдуже ставиться до майбутнього планети, зробити все, щоб біологічне різноманіття збереглося в його багатющому вигляді якомога довше.
«Природу перемагають тільки підкоряючись її законам»— Ф. Бекон

Немає коментарів:

Дописати коментар