понеділок, 1 липня 2013 р.

Візьми на замітку.

Як зробити щоб квіти довше простояли?
                                                              Як зробити щоб квіти довше простояли?

У дні урочистостей квіти посилюють святковий настрій. Достатньо навіть невеликого букетика живих квітів, щоб про весіллі, хрестинах чи званій вечері залишилися приємні спогади. Подаровані Вам квіти вже звичайно спеціально оброблені флористом, і Ви можете, нічого не роблячи, просто поставити їх у воду. Але, якщо Ви хочете, щоб квіти простояли якомога довше, то наведена тут іноформація буде Вам корисна. Природно, що в зрізаному вигляді одні квіти живуть довше за інших, проте існує ряд основних правил продовження життя зрізаних квітів і збереження їх фарби.

  • По-перше, уникайте швидко переносити квіти з прохолодного повітря в теплий: раптова зміна температури може призвести до того, що квіти швидко зів'януть. Якщо Ви приносите квіти з вулиці в обігрівається будинок, то треба «привчати» квіти до підвищення температури поступово, залишаючи їх спочатку у вестибюлі, де прохолодніше. Тільки після цього можна приступити до обробленню стебел спеціальними методами, щоб підвищити їх водопоглинаючі властивості.
  • Приймаючи в подарунок квіти, ви можете бути впевнені в тому, що їхні стебла акуратно підрізані, а з нижньої частини видалені все листя. У той же час квіти, куплені в букеті найчастіше бувають зневоднені. Переконайтеся в тому, що Ви даєте кольорам досить води. Необхідно під струменем води обновити зрізи, акуратно видалити нижнє листя і поставити квіти в теплу воду, щоб вони ввібрали досить вологи. У рослин з м'яким стеблом роблять довгий косий зріз, що дозволить кольорам краще вбирати воду.
  • Регулярно перевіряйте квіти і підливайте свіжу воду. Особливо це важливо в спеку або в будинках з центральним опаленням, оскільки вода не тільки поглинається рослинами, але і випаровується.
  • Якщо Ви додаєте в воду розчин амонію, який можна придбати в квіткових магазинах, дезинфікуючі засоби і добрива для зрізаних квітів і цукор, то це так само може продовжити життя квітів.
  • Ви так само повинні стежити за тим, щоб вода у вазі була чиста. Зіпсована вода (що часто викликається гниттям листя у воді) приводить до того, що квіти швидко в'януть. Крім того, важливе значення має постійна помірна температура. Ніколи не ставте композиції поблизу від радіаторів, або під прямі сонячні промені.
  • Рослини, що мають на стеблі декілька квіток, проживуть довше, якщо Ви будете видаляти засохлі. Завдяки цьому бутони повністю розкриваються.
  • Квіти з довгими тичинками довше живуть, якщо тичинки видаляють. Висмикніть їх пальцями, або відріжте їх гострими ножицями. Завдяки цьому пелюстки не будуть забруднені пилком.
  • Обприскування букета водою додасть йому свіжість і аромат, допоможе довше його зберегти. Тільки стежте за тим, щоб на бархатисті суцвіття целозії не потрапляла вода, оскільки вони дуже швидко покриваються плямами.
  • Дуже часто в букетах використовуються квіти і зелень чагарників, обробка яких трохи відрізняється від тієї, на яку наражаються квіти з трав'янистим стеблом. Так, гілки, зрізані з великих кущів, мають жорсткий, покритий корою стебло. Якщо гілки вже оброблені флористом, то вам нічого не залишається, окрім забезпечення їх водою. Але якщо гілки все ж вимагають обробки, то перед тим як поставити їх у вазу, косо їх подрежьте, відсіки нижні відростки, в нижній частині стебла зробіть надріз і зніміть кору, потім розщепніть вниз стебла на дві-три частини або роздробити його молотком 2, 5 см. стебла, що збільшить поверхню всмоктування.
  • Нестійкі стебла маку, резеди, маргариток, жоржин та інших схожих квітів необхідно потримати кілька секунд над полум'ям свічки (нижню частину) або опустити його на 2-3 хвилини в невелику кількість дуже гарячої води. Інші види рослин, наприклад, молочай, папороті, також потребують такої обробці. У молочаю на зрізі виділяється молочний сік. Він забруднює воду і позбавляє квіти необхідних поживних речовин, через що вони швидко в'януть. Перевірте Ваші квіти, чи не виникає у них подібна проблема. У цьому випадку швидке припікання зрізів припинить виділення і забруднення води. Вода в той же час буде надходити в стебло.
    Продленіе життя цветов
    Зрізані тюльпани досить швидко в'януть, однак якщо опустити стебла підв'яла квітів у гарячу воду, вони швидко преобретут первісну свіжість. Попередньо необхідно оновити зрізи на стеблах і щільно обернути папером, що с
    прияє не тільки всстановленію свіжості, але і розпрямленню стебел у тюльпанів. Залиште їх у воді на стільки часу, скільки знадобитися для повного відновлення квітки.
    Роза. Перш за все зрізаються із стебла шипи а також всі зайві листя, але у куплених троянд шипи найчастіше вже вилучені. Деякі сорти троянд шипів не мають. Перед тим як поставити їх у вазу, косо подрежьте стебло, потім розщепніть вниз стебла на дві-три частини або роздробити його молотком 2,5 см. стебла, що збільшить поверхню всмоктування. У воді або вологому моху троянди зберігають свою свіжість до десяти днів. Якщо троянди починають швидко в'янути, поновіть зрізи на стеблах і опустіть їх в дуже гарячу воду. Поліпшити вигляд троянд можна, обережно видаляючи всі пошкоджені або засохлі пелюстки. Рози відрізняються несумісністю, примхливим «вдачею». Не ставте їх в одну вазу з іншими квітами.
    Продленіе життя цветов
     Стебла гербери погано зберігаються у воді, тому вазу, де будуть стояти гербери, заздалегідь ретельно промивають, а у воду додають дезинфікуючі засоби і добрива для зрізаних квітів.
    Гілки бузку, зрізані з великих кущів, мають жорсткий, покритий корою стебло. Перед тим як поставити їх у вазу, косо подрежьте гілку, в нижній частині стебла зробіть надріз і зніміть кору, потім розщепніть вниз стебла на дві-три частини або роздробити його молотком 2,5 см. стебла, що збільшить поверхню всмоктування. Щоб продовжити життя бузку, видаліть з пагонів все листя, тому що вони випаровують необхідну квітам вологу. Використовуйте добрива для зрізаних квітів і частіше міняйте у вазі воду для стимуляції рясного цвітіння. Якщо стебла попередньо оброблені, квіти стоять у воді до двох тижнів.
    Дельфініуми стоять у воді від восьми до дванадцяти днів. Дельфініум, маючи порожнистий стебло, краще «п'є» воду, якщо в основу стебла вставити маленький ватний тампон. Цей засіб можна використовувати і для інших квітів, що мають порожнистий стебло. Щоб вода у вазі не псувалася, завжди видаляйте листя з нижньої частини стебел і додайте у воду добрива для зрізаних квітів — це продовжить їхнє життя. Крім того, дельфініуми чудово піддаються сушінню.
    Продленіе життя цветов
    Зазвичай півонії зрізають в стадії бутона. Квіти повільно розкривається і в кінці другого тижня в'януть. Щоб запобігти швидкому обпадання пелюсток, півонії необхідно помістити на двадцять чотири години на сухе прохолодне місце. Півонії добре піддаються сушінню, якщо їх підвісити в добре провітрюване тепле місце. Висушені квітки півоній можна використовувати для складання зимових букетів.
    У зрізаних фрезій розкриті лише кілька перших квіток — бутони розпустяться пізніше. У міру в'янення підсихає квітки видаляють. Квіти довше зберігаються у вазі, якщо у воду додати трохи цукру.
    Іноді стебла лютиков можуть бути трохи зам'яким і зігнутими, однак за правильної попередню підготовку квіти стоять у вазі до двох тижнів. Майте на увазі: жовтці добре піддаються сушінню, але висушені стебла доводиться зміцнювати дротом.
    Продукція, в бутонах анемони швидко розпускаються в теплих світлих кімнатах і стоять у вазі з водою до дванадцяти днів. Анемони стоятимуть довше, якщо ви додасте в воду трохи добрив для зрізаних квітів.
    Продленіе життя цветов
    Перш ніж поставити волошки в воду, видаліть в нижній частині стебла, яка буде в воді, всі маленькі листочки, пагони і нераспустившейся бутони. Обов'язково додавайте у вазу добрива для зрізаних квітів і частіше міняйте воду. У зрізку волошки можуть стояти майже тиждень. Ці квіти чудово піддаються сушінню і з успіхом використовуються для складання зимових букетів.
    Куплені найчастіше в бутонах, на світлі і в теплі нарциси дуже швидко розпускаються і стоять у воді до двох тижнів. Після обрізки стебла починають виділяти молочний сік, який псує воду. Саме тому воду у вазі з нарцисами слід міняти щодня.
    Довговічність в зрізку зробила хризантеми настільки популярними, що деякі стали вважати їх майже банальними. У воді стоять хризантеми до двох тижнів. Не забудьте видалити з нижньої частини стебел все листя.
    Перш ніж використовувати целозії, слід видалити зі стебла все листя. Слідкуйте за тим, щоб на бархатисті суцвіття целозії не потрапляла вода, оскільки вони дуже швидко покриваються плямами. Перед тим як ставити целозії у вазу з водою, поновіть зрізи стебел і розщепніть їх. У воду додайте добрива для зрізаних квітів. Квіти стоять в зрізку до десяти днів. Суцвіття целозії ч
    удово піддаються сушінню і, висихаючи, зберігають своє забарвлення набагато краще, ніж багато інші квіти.
    Стебла айстр — короткі з невеликими листочками, які слід видалити перед приміщенням у вазу. Уважно стежте за станом води і по можливості частіше її міняйте. У зрізку айстри коштують до двох тижнів.
    Зазвичай скабіози продаються напіврозпустилися. Подрежьте стебла і видаліть всі листочки з нижньої їх частини. Скабіози в букеті мають на стеблах безліч маленьких нерозпустилися бутонів. Залишати їх на рослинах чи ні, залежить від стилю букета. Однак слід знати, що більша їх частина так і не розпуститься, оскільки квіти були зрізані дуже рано. Якщо щодня підрізати стебла і міняти воду у вазі, наливаючи її по самі вінця, скабіози зберігають свіжість до двох тижнів.
    Продленіе життя цветов
     Лілії зберігають свіжість до десяти днів у вазі з водою. Тичинки з пилком можна видалити з квітки, щоб пилок не забруднила одяг або меблі. У міру в'янення нижні квітки на стеблі потрібно видаляти.
    У зрізку гвоздики залишаються свіжими до трьох тижнів. Вони відрізняються несумісністю, примхливим «вдачею». Не ставте їх в одну вазу з іншими квітами.
    Квіти повинні стояти в світлому приміщенні, але не під прямими сонячними променями. Небажано, щоб в кімнаті були протяги. Важливу роль грає і температура в приміщенні: при температурі 18-19 ° квіти стоять довше, ніж при температурі 22 °. На ніч рекомендується ставити квіти в більш прохолодне місце (від +10 до +15 ° С) або щільно загорнути в папір і занурити у відро з водою.
    Деякі квіти не рекомедуется ставити разом в одну посудину, наприклад троянди та гвоздики. Запашний горошок теж може пошкодити своїм сусідам у вазі. Прискоренню в'янення сприяють конвалії, нарциси, резеда. Гілочки герані, туї, маренки, навпаки, допомагають довше зберегти квіти свіжими.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар