понеділок, 22 липня 2013 р.

Ерудиція.Новини науки та цікаві факти.

Передбачити риси характеру можна по улюбленому морозиву

Передбачити риси характеру можна по улюбленому морозиву
Морозиво – улюблені ласощі для багатьох з нас у літню спеку, проте цей солодкий десерт може вас чимало здивувати.
Чи замислювалися ви коли-небудь, що за вподобаннями у виборі того чи іншого сорту цього солодкого продукту можна визначити деякі особливості вашого характеру? Цікаво, що вчені всерйоз зацікавилися цим питанням.
Найвідоміша мережа кафе-морозива “Баскін-Роббінс” нещодавно провела дослідження в рамках святкування “Національного місяця морозива”. Читати далі »

Чому здорових курців не буває

Чому здорових курців не буває
Куріння – звичка не з корисних. М’яко кажучи… у курців зі стажем нескладно відшукати якісь відхилення здоров’я, безпосередньо пов’язані з сигаретами. Куріння тютюну є основною причиною виникнення раку легенів. І вчені, які нещодавно проводили додаткові дослідження, відзначають: навіть якщо у людини, яка має пристрасть до куріння, немає якоїсь страшної недуги, на молекулярному рівні відбуваються катастрофічні зміни, які можуть у будь-який момент дати поштовх важкої хвороби. Читати далі »

Звідки взялося золото на Землі?

Звідки взялося золото на Землі?
Золото цінувалося в усі часи за свою красу, придатність до виробництва ювелірних виробів і малу поширеність. Походження цього цінного металу довгий час залишалося предметом суперечок, однак нещодавно з’ясувалося, що, виявляється, золото з’явилося на нашій планеті під час зіткнень загиблих зірок.
Американські астрофізики повідомили, що золото утворилося завдяки сплеску гамма променів, в результаті якого виділилася значна кількість важких металів. Золото – рідкісний метал на Землі, частково тому, що він рідко зустрічається у Всесвіті взагалі. Читати далі »

Несподіване походження відомих страв і продуктів

Несподіване походження відомих страв і продуктів
Багато відомих страв мають назви, пов’язані з визначеними місцями, проте далеко не всі ці назви відповідають дійсності. Або ж деякі страви і продукти настільки пов’язані сьогодні з якоюсь країною, що важко уявити, що їх винайшли зовсім в іншій частині світу. Наприклад, всі ми можемо сказати, що кетчуп придумали в США, а картоплю фрі у Франції, проте це не зовсім так.
Дізнайтеся про найнесподіваніші подробиці походження відомих нам страв, які вас можуть чимало здивувати. Читати далі »

Немає коментарів:

Дописати коментар