середу, 31 липня 2013 р.

Що злого в газованій воді?

Що злого в газованій воді?, мінеральна вода, солодкі напої, зневоднення організму, вода, остеопороз, ожиріння
Що злого в газованій воді?
Солодкий смак шипучки настільки приємний, що газовані напої стали одним з найбільших джерел калорій в нашому раціоні. А вона ж зовсім небезпечна для нашого здоров‘я!
Солодкі газовані напої продаються скрізь!Навіть якщо ти і хочеш купити звичайної води, її зазвичай ще треба пошукати, адже фаст-фуди, супермаркети та кіоски буквально завалені саме солодкими напоями. Ще більш помітна всюдисущість коли, пепсі і всього в цьому роді буває тоді, коли ти вирішуєш зовсім відмовитися від їх вживання.
Протягом багатьох років газовані напої завойовували ринок за допомогою наполегливої ??і агресивної реклами, організованої їхніми виробниками. Солодкий смак шипучки настільки приємний, що газовані напої стали одним з найбільших джерел калорій в нашому раціоні. Особливо схильні до вживання газованої води підлітки і молодь. І якщо хтось не може відмовитися від неї взагалі, то необхідно, принаймні, звести її вживання до мінімуму. Звичка до чого-небудь — це майже завжди негативне явище, навіть якщо це схильність до газованих напоїв. До того ж газована вода має несприятливий вплив на здоров’я людини, а саме:
Надмірна вага та ожиріння
Випиваючи одну єдину 330-мілілітровую баночку солодкого напою в день, ти отримуєш близько 0,5 кг зайвої ваги в місяць. І взаємозв‘язок між вживанням солодких напоїв і вагою тіла дуже міцна. Вчені встановили, що з кожною додатковою баночкою солодкого напою ризик отримання ожиріння зростає в 1,6 рази.
Відповідно до досліджень, вірогідною причиною ожиріння у людей, які отримують калорії з солодких газованих напоїв, частково є їх нездатність зменшити споживання калорій з інших джерел. Так що, якщо не можеш відмовитися від баночки коли — доведеться відмовлятися від десертів!
Згубний вплив на нирки
Трирічне дослідження на більш ніж 1000 добровольцях з каменями в нирках показало, що у людей, які не вживають газовані напої, ниркові кольки зустрічаються набагато рідше. Головна причина цього — наявність в газованих напоях фосфорної кислоти. Причому, абсолютно у всіх газованих напоях зміст цієї кислоти досить висока.
Тут варто відзначити, що фахівці вважають ниркові кольки — найпотужніші і болісні, які може відчути людина.
Руйнування зубів
Газовані напої мають високу кислотність, у деяких з них величина pH дорівнює 3 або навіть менше.
Кислота розчиняє мінеральні речовини в емалі, від чого зуби стають неміцними, більш чутливими і більш схильними до руйнування. Вживання напоїв з високою кислотністю протягом тривалого часу (особливо маленькими ковтками) в результаті може призвести до руйнування зубної емалі.
Тому стоматологи рекомендують пити газовані напої через соломинку -тоді рідина потрапляє відразу в задню частину порожнини рота і не вступає в контакт із зубами настільки агресивно. До речі, не рекомендується чистити зуби відразу після вживання газованої води, так як через наявність кислоти може відбуватися додаткова ерозія зубів.
Згубний вплив на печінку
Нещодавно в Ізраїлі було проведено дослідження, в результаті якого встановлено, що вживання газованих напоїв може викликати захворювання печінки. Ізраїльські вчені виявили, що у людей, що випивають по літру шипучки в день, ожиріння печінки зустрічається в п’ять разів частіше. Навіть одна-дві баночки шипучки на день підвищує ризик розвитку захворювань печінки, а також діабету і захворювань серця.
Хвороба Альцгеймера
Вміст газованих напоїв має високий рівень кислотності. Настільки високий, що воно може роз‘їдати нижній шар алюмінієвої баночки. Якщо баночка залежалася в магазині занадто довго, то цей алюміній потрапляє в організм людини, яка купила її. Тим часом розтини людей з хворобою Альцгеймера, показали високий вміст алюмінію в їх мозку. Присутність важких металів в організмі людини може провокувати розвиток різних неврологічних та інших захворювань.
Гіпоглікемія
Високий вміст цукру в газованих напоях змушує підшлункову залозу виробляти великі дози інсуліну. А через деякий час настає гіпоглікемія (коли рівень цукру в крові різко падає). Гіпоглікемія характеризується наступними симптомами: млявість, апатія і сонливість.
Постійні різкі перепади рівня цукру в крові можуть призвести до розвитку діабету та інших захворювань обміну речовин. Особливо шкідливо це впливає на організм, що росте. Наслідки для здоров’я можуть бути незворотними.
Зниження рівня калію в крові
Було встановлено, що у людей, що випивали від 2 до 9 л коли щодня, швидко розвивається стомлення, втрата апетиту, нудота. Це відбувається через гіпокаліємий стан -стану, коли рівень калію в крові знижується нижче норми.
Крихкість кісток і ризик розвитку остеопорозу
Часте вживання газованих напоїв також може збільшувати ризик розвитку остеопорозу, особливо у людей, що п‘ють ці напої замість усього іншого, в тому числі і молока.
Регулярне вживання газованих напоїв дітьми створює великий ризик порушення нормального процесу формування кісток у організмі, що росте.
Існує науково доведена обернено пропорційна залежність між вживанням газованих напоїв і мінеральної щільності кісток у дівчаток, що підвищує ризик виникнення у них крихкості кісток у дорослому житті.
Відсутність поживної цінності
За винятком вітамінізованих солодких напоїв, звичайна шипучка містить дуже мало вітамінів, мінералів, клітковини, білка і інших поживних речовин, або не містить їх взагалі. Більш того, газовані напої витісняють з раціону воду, молоко та соки.
Підвищення артеріального тиску
Фахівці обгрунтовано припускають, що надмірне споживання фруктози (однієї з форм цукру, присутньої в солодких газованих напоях) провокує підвищення артеріального тиску.
Зневоднення організму
Газовані напої є сильними сечогінними, тобто вони виводять рідину з організму, що призводить до його обезводнення. Навіть для засвоєння присутнього в газованих напоях цукру необхідна певна кількість рідини. Для заповнення виведеної рідини необхідно випивати 8-12 склянок звичайної води на кожну склянку газованого напою.
Не допомагає навіть вживання дієтичних газованих напоїв, хоч ми і вважаємо, що вони містять менше калорій і цукру, при цьому забезпечуючи нас приємним смаком та зарядом енергії. Останні дослідження показують, що дієтичні газовані напої не менш шкідливі для нашого здоров’я: вони містять аспартам, який може викликати депресію, безсоння, неврологічні захворювання і масу інших захворювань.
Ось кілька порад, як відучити себе від газованих напоїв:
Купуй звичайну питну воду замість газованої
Якщо тобі важко відразу перейти на звичайну воду, купуй бутильовану і протягом деякого часу додавай у неї кілька крапель лимонного або лаймового соку.
Якщо тобі подобаються збагачені вуглекислим газом напої, пий газовану мінеральну воду.
Тримай пляшку столової або мінеральної води завжди під рукою, щоб при настанні бажання випити газованої води, ти могла нею скористатися.
Підготуй себе до того, що на перших порах після відмови від солодких напоїв у тебе буде спостерігатися стан гіпоглікемії (падіння рівня цукру в крові). Це швидко пройде.
Пам'ятай ці прості, але дуже корисні поради, і незабаром, побачивши результати, ти сама будеш переконувати оточуючих тебе людей відмовитися від газованих напоїв.
ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар