вівторок, 14 травня 2013 р.

Дивовижне морозиво

Достеменно невідомо, хто першим ощасливив світ, вигадавши наше улюблене морозиво, та історики вважають, що цьому крижаному десерту вже більше п’яти тисяч років. Тож не дивно, що окрім добре відомих Тобі полуничного, шоколадного та білого морозива, у світі існують ще й такі, скуштувавши які неможливо стримати подиву. Томатне, черепахове,кукурудзяне, з часником — різноманіття екзотичних смаків морозива просто вражає! Тож давай дізнаємося більше про найдивовижніші види цієї прохолодної смакоти.
Дивовижне морозиво


Смажене морозиво
Існує і таке! Це один з найпопулярніших десертів у Мексиці. Готують його дуже просто: з морозива виготовляють кульки, заморожують їх, обвалюють у муці, потім в яйцях та паніровці і знову ставлять в морозилку. А перед самою подачею швиденько обжарюють у фритюрниці.
Смажене морозиво
Виглядає таке морозиво апетитно і трішки дивно, та й смак його вражає не менше.
Золоте морозиво
Найдорожче морозиво на Землі. Одна порція цієї крижаної насолоди коштує 1000 доларів. А скуштувати його можна лише в найпрестижніших американських ресторанах. Морозиво прикрашають золотою фольгою, та настільки тонкою, що її можна навіть їсти, адже товщина фольги менша, ніж волосинки людини.
Золоте морозиво
У склянку з золотою екзотикою кладуть рідкісні ягоди та фрукти.
Морозиво з цибулі
«Невже буває і таке?» — запитаєш Ти. Авжеж! Шанувальники сміливих рецептів розповідають, що морозиво з цибулі напрочуд смачне та ароматне. Готуючи цей дивовижний десерт, спочатку пасерують цибулю, виводячи гіркоту і специфічний аромат. Потім у блендері змішують молоко, яйця, цукор, вершки та ваніль. Смачного!)
Цибулеве морозиво
Кукурудзяне морозиво
Смак кукурудзяного морозива просто вражаючий, діляться враженнями щасливчики, яким довелося скуштувати цей незвичайний десерт. Готуючи таке морозиво, кукурудзу варять на маленькому вогні та додають вершки і молоко, які вбирають у себе неперевершений смак кукурудзи.
Кукурудзяне морозиво
Морозиво з бекону
Для багатьох морозиво з бекону — справжня загадка. Як можна поєднати такі несумісні продукти? Та істинний знавець морозива Девід Лебовіц довів, що це можливо, вигадавши новий вид крижаного десерту, основа якого — глазурований бекон.
 Морозиво з бекону
Виглядає ця смакота досить апетитно і вже встигла завоювати серця багатьох гурманів.
Томатне морозиво
Мало кому відомо, що томатне морозиво колись виготовляли і в СРСР. Нині ж ним заповнені прилавки Японії. Там це морозиво дуже популярне. Основний інгредієнт — помідори. А ще в нього додають вершки, томатну пасту, часник, лавровий лист і навіть мелений перець.
Томатне морозиво
Морозиво з часником
Мабуть, найекстравагантніша страва у світі. Виготовляють її з розмороженого часникового пюре, додаючи кип’ячені вершки та молоко, натертий жовток та цукор. Тоді всю цю «вибухову» суміш заморожують.
Хто бажає часникової екзотики?)
Часникове морозиво
Морозиво з зеленим чаєм
Люди, які куштували це морозиво, в один голос стверджують, що воно неперевершене, до того ж, малокалорійне. Ще б пак, адже до його складу входить усього лиш зелений чай, вода та збиті вершки.
Морозиво з зеленим чаєм
Морозиво з деревним вугіллям
Ризикнути спробувати це морозиво наважиться не кожен. Морозиво з деревним вугіллям вважають найдешевшим зі всіх екзотичних видів.
Морозиво з вугіллям
Морозиво з чорного кунжуту
Насичений чорний колір цього морозива не лякає справжніх гурманів, які залюбки куштують  дивний кулінарний шедевр з кунжуту.
Морозиво з чорним кунжутом
І це далеко не все. Кількість оригінальних видів морозива зростає з кожним днем, хоч іноді й не додає апетиту. Рибне, черепахове, з крильцями каррі та смаком кактуса — нині можна придбати морозиво на будь-який смак та гаманець. Прилавки Японії, приміром, заповнені морозивом з акулячими плавниками, смаженими баклажанами, водорослями, орхідеями та іншою екзотикою. Тож не бійся експериментувати!

Немає коментарів:

Дописати коментар