пʼятницю, 24 травня 2013 р.

Солодкі газовані напої шкідливі для організму

136
Кока-кола, пепсі-кола, лимонад, солодкі газовані напої дуже любить сучасна молодь. Багато ми чуємо негативного про ці напої, хоча по суті не знаємо, чи то правда, що вони шкідливі, а якщо й шкідливі, то наскільки. Отже, поговоримо детальніше про лимонад, неупереджено, без емоцій.

Увага, лимонад!
Чим же він шкідливий?
1. Більшість з лимонаду містить аспартам (побоюйтеся – Е951), (сластилин) – штучний підсолоджувач, замінник цукру. Аспартам приблизно в 160-200 разів солодший за цукор, без запаху, відмінно розчиняється у воді. Зараз офіційно не рекомендований в країнах Євросоюзу дітям, і категорично заборонений до вживання як компонент дитячого харчування дітям до 4-х років (директива 94/35/EC).
До складу аспартаму входить фенілаланін (C9H11NO2), який застосовується в харчовій промисловості, при виготовленні жувальної гумки і газованих напоїв. Тривале прийняття в організм фенілаланіну змінює в нім поріг чутливості, виснажує резерви серотоніна, що у свою чергу призводить до розвитку маніакальної депресії, злості, насильства, нападів паніки.
Переважна більшість нинішніх газованих напоїв містять фенілаланін і виробники про це спокійно пишуть про його присутність на своїх етикетках.
На додаток, якщо нагрівати аспартам до 30 градусів за Цельсієм, він розпадається з утворенням канцерогену формальдегіду і високотоксичного метанолу. Прийнятий усередину метанол (метиловий спирт, що угробив або залишив без зору тисячі алкоголіків) реорганізується у формальдегід, далі в мурашину кислоту. Формальдегід – речовина, що має різкий запах, канцероген класу А. Формальдегід належить до тієї ж категорії хімічних речовин, що і миш’як, і синільна кислота. Іншими словами, це звичайна смертельна отрута!
Випивши напій зі змістом аспартаму, ви зовсім не вгамуєте спрагу. Слина майже не змиває залишки підсолоджувача із слизової оболонки рота, і тому після випитого у роті залишається неприємне почуття нуди, і її хочеться вгамувати новою дозою напою. У результаті, газовані лимонадні напої з аспартамом перетворюються на напої що збуджують спрагу, а не тамують її. Послухайтеся поради, щоб зняти спрагу, викликану випитим лимонадом або Колою, запийте їх звичайною водою.
2. Бензоат натрію або C6H5COONa (побоюйтеся Е211). Між іншим це відхаркувальне, засіб від кашлю. Застосовується як консервант. З нез’ясовних причин дозволено в Україні і країнах Євросоюзу. Частіше використовується для консервації рибних і м’ясних виробів, маргарину, майонезу, кетчупу, плодово-ягідних продуктів, напоїв. Концентрація не більша – 150 міліграм/л.
Бензоат натрію чинить потужну гнітючу дію на дріжджі і плісневі гриби, пригнічує в мікробних клітинах активність ферментів, відповідальних за окислювально-відновні реакції, а також ферментів, що розщеплюють крохмаль і жири (останнє безпосередньо відноситься до глобальної проблеми ожиріння). Продукти, до складу яких входять бензоат натрію і кальцію, протипоказані тим, що страждає астмою і особам, чутливим до аспірину. При взаємодії з вітаміном С виходить бензол, сильний канцероген.
3. Орто-фосфорна кислота (побоюйтеся E338), хімічна формула : H3PO4. Харчову ортофосфорную кислоту використовують у виготовленні газованої води. Її рН дорівнює 2.8 (рівень, при якому розчиняється плоть).
Трохи інформації про цю заразу.
Фосфорними кислотами називають з’єднання фосфору в ступені окислення 5 загальної формули P2O5 – nH2O:
ортофосфорна кислота – H3PO4
З ортофосфорной кислоти легко випаровується вода, і вона стає концентрованою. Ортофосфорная кислота (Н3РО4) застосовують для виробництва добрив, в харчовій, текстильній промисловості; фосфати – як фосфорні добрива, у виробництві емалей, стекол. По “діркоутворюючій” активності ортофосфорная кислота перевершує сірчану. Забавна добавочка до продукту! Нагріваємо колу, відкриваємо, тримаємо відкритою деякий час, і пригощаємо ворога – у кращому разі він отримує гастрит.
На додаток, напуваємо його декількома літрами розігрітого лимонаду – натуральне отруєння метанолом.
4. Вищеперелічені газовані напої радять пити охолодженими. Проте! Наука довела, що існує один загальний ефект, що стосується розпивання усіх крижаних напоїв. У практиці радянських рентгенологів (професор В. Д.Лінденбратен, 1969 рік) відмічений наступний випадок. Для рентгенологічного дослідження в далекому 1969 року необхідно було добитися затримки барієвої каші в шлунку на деякий час.
Що виявилось, каша, подана без підігрівання (наприклад, з холодильника), залишала шлунок набагато стрімкіше, ніж рентгенологи встигали налаштувати наявну на той період апаратуру. Вчені зацікавилися цим епізодом, провели серію експериментів і, встановили, що якщо запивати їжу холодним питтям (припустімо, крижаною пепсі-колою), то проміжок знаходження їжі в шлунку скоротиться з 4-5 годин до яких-небудь 20-30 хвилин (детальніше про це можна дізнатися в докторській дисертації Лінденбратена Віталія Давидовича “Материалы до питання про дію на організм тепла”, 1969, Інститут експериментальної медицини АМН СРСР, м. Ленінград).
Лимонади, кока-кола – це прямий шлях до ожиріння, тому що їжа, запита цими напоями, не сприяє насиченню, і відчуття голоду повертається досить скоро.
Друга шкода – так само провокуються процеси гниття в кишковику, бо нормального переварювання, як такого і не сталося. До речі, цієї шкідливої для людського здоров’я стратегії дотримувався у своїй історії “МакДоналдс”, що досяг на цьому грандіозного фінансового стану. Запиваючи їжу (гамбургери, сендвічі, хот доги) крижаними напоями, людина просто не може насититися фаст-фудом, як наслідок, у нього виникає потреба поїсти знову і знову.
Причому гарячі напої – чай, кава – не рекламуються і не включаються в комплексні обіди, зате відносно дешева крижана “Кока-кола” йде на ура.
З вищеописаного підведемо підсумок: щоб уникнути проблем з травленням, ніколи не запивайте їжу холодними напоями!
Отже, відмітимо наступне, що якщо розпивання нагрітої Кока-коли веде до розпаду аспартама на шкідливі складові, а прийом крижаної Коли виштовхує з шлунку не переварену їжу, слід дуже серйозно замислитися над тим, а що взагалі несе в собі цей легендарний американський напій? Як втім, і більшість вітчизняного лимонаду.
Барвники на основі карамелі, що використовуються для виготовлення напоїв Coca-Cola та Pepsi, можуть провокувати розвиток раку.
Як стверджує група американських борців за здоровий спосіб життя, насправді барвник “карамель”, як його називають виробники, є повністю ненатуральним сплавом канцерогенів.
Карамель для “Коли” отримують у результаті складної хімічної реакції між цукром, аміаком і сульфітів в умовах високого тиску і температури. У результаті цієї реакції в отриманому барвнику утворюються речовини, дуже шкідливі для людини.
Зокрема, встановили вчені в лабораторіях, що ці речовини викликають рак легенів, печінки, рак щитовидної залози та лейкемію.
При цьому небезпечна суміш у значній кількості була виявлена в п’яти різних продуктах компанії Coca-Cola.
Представники компанії на звинувачення не відповідають, також вони зберігають мовчання і з питання про те, чому вони відмовляються використовувати в “Колі” інший барвник, під час приготування якого аміак не додають. Всі американські виробники використовують 4 типи штучної карамелі, і лише у двох з них використовують аміак. Саме на заборону такої карамелі у виробництві коли, пива і соєвого соусу наполягають провідні онкологи США.
Нещодавно журналісти заявили, що розсекретили таємний склад Coca-Cola. Згідно з оригінальним рецептом, який вперше був приготований в 1886 році, до складу популярного напою входить екстракт коки, лимонна кислота, кофеїн, цукор, вода, сік лайма, ваніль, карамель, алкоголь, апельсинове масло, олія лимонна, олія мускатного горіха, коріандр, неролі, кориця.
Джерело http://oum.ru
Історія Кока-коли стверджує
У багатьох штатах США дорожня поліція завжди має в патрульній машині 2 галони Коли, щоб змивати кров з шосе після аварії.
*
• Щоб почистити туалет, вилийте банку Коли в раковину і не змивайте протягом години.
• Щоб видалити іржаві плями з хромованого бампера машини, потріть бампер зім’ятим листом алюмінієвої фольги, змоченим в кока-колі.
• Щоб видалити корозію з батарей в автомобілі, полийте батареї банкою коли, і корозія зникне.• Щоб розкрутити заіржавілий болт, змочіть ганчірку кока колою і обмотайте нею болт на кілька хвилин.
• Щоб очистити одяг від забруднення, вилийте банку кока-коли на купу брудного одягу, додайте прального порошку і виперіть в машині як завжди. Кола допоможе позбутися плям. Кока-кола також очистить скло в автомобілі від дорожнього пилу.
• Активний інгредієнт кока-коли – ортофосфорна кислота. Її рН дорівнює 2.8. За 4 дні він може розчинити ваші нігті.
• Для перевезення концентрату кока-коли вантажівка повинна бути обладнана спеціальними піддонами, призначеними для висококорозійних матеріалів.
• Дистриб’ютори кока-коли вже 20 років використовують її для очищення моторів своїх вантажівок.
*
Склад Coca-Cola Light без кофеїну
Інгредієнти: Agua carbonatada, E952, E150d, E950, E951, E338, Е330, Аromas, Е211.
1. Agua carbonatada – газована вода.
2. E952 – Цикламова кислота і її натрієві, калієві і кальцієві солі. Замінник цукру. Цикламат – синтетичний хімікат. Має солодкий смак, в 200 разів перевищує солодкість цукру, використовується, як штучний підсолоджувач. Відноситься до речовин, заборонених до використання в продуктах харчування людини, оскільки є канцерогеном, що викликає ракову хворобу. У 1969 році розпорядженням Федерального Агентства по харчових продуктах і лікарських препаратів (FDA) 34 FR 17063 заборонений до застосування на території США, так як, було доведено, що він, як сахарин і аспартам, викликає у щурів рак сечового міхура. У тому ж році заборонений в Канаді. У 1975 році заборонений в Японії, Південної Кореї та Сінгапурі. Заборонений до використання у виробництві напоїв і в Індонезіі. В 1979 всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) реабілітувала цикламати, визнавши їх нешкідливими!?
3. E150d – барвник – цукровий колір 4, отриманий по “аміачно-сульфітної” технології (CARAMEL 4 – Ammonia-sulphite). Тобто, цукровий колер (палений цукор) одержують шляхом переробки цукру при певних температурах з додаванням хімічних реагентів або без них. У даному випадку, додають сульфат амонію.
4. E950 – ацесульфам калію – у 200 разів солодше сахарози. У безалкогольних напоях широко застосовується суміш ацесульфама калію з аспартамом.
Плюси. Довго зберігається, не викликає алергічних реакцій, не калорійний.
Мінуси. Містить метиловий ефір, який погіршує роботу серцево-судинної системи, іспарогеновую кислоту, яка надає збудливу дію на нервову систему і викликає звикання. Ацесульфам погано розчиняється. Продукти з цим підсолоджувачем не рекомендується вживати дітям, вагітним і годуючим жінкам. Безпечна доза – не більше 1 г на добу.
5. E951 – аспартам – цукрозамінник для хворих діабетом, що складається з двох амінокислот (дипептид): аспарагіну і феніланіну. Рекомендується також особам, контролюючим свою вагу. Національна асоціація безалкогольних напоїв (NSDA), що представляє 95% компаній з виробництва безалкогольних напоїв в США, склала протест, опублікований у Звіті Конгресу США 7 травня 1985 року, описує хімічну нестабільність аспартаму. Після декількох тижнів в жаркому кліматі (або, будучи нагрітим до 30 градусів за Цельсієм (86 градусів За Фаренгейтом), основна кількість аспартаму в газованій воді розпадається на формальдегід, метанол, фенілаланін та ін.. Метанол (метиловий або деревний спирт, що убив або осліпив тисячі любителів випити) перетвориться у формальдегід, потім – в мурашину кислоту (отрута від мурашиного укусу).
Формальдегід – це речовина з різким запахом, канцероген класу А.
Фенілаланін же, стає токсичним, у поєднанні з іншими амінокислотами і білками.
При вагітності аспартам може впливати безпосередньо на плід, навіть, при вживанні в дуже малих дозах. FDA отримало більше 10.000 скарг на аспартам від споживачів, що становить 80% всіх скарг на харчові добавки. FDA мовчить, громадськість, в основному, нічого не підозрює, вважаючи, що, раз продукт так широко розрекламований, то він повинен бути безпечний. У розпорядженні FDA є 92 документально підтверджених випадку отруєння аспартамом, включаючи втрату дотику, головні болі, втому, запаморочення, нудоту, сильне серцебиття, збільшення ваги, дратівливість, тривожний стан, втрату пам’яті, туманний зір, висип, припадки, втрату зору, болі в суглобах, депресії, спазми, захворювання дітородних органів, слабкість і втрату слуху. Також, аспартам може провокувати наступні хвороби: пухлину мозку, множинний склероз, епілепсію, базедову хворобу, хронічну втому, хвороби Паркінсона та Альцгеймера, діабет, розумову відсталість, туберкульоз, він може викликати навіть смертельний результат.
6. E338 – орто-фосфорна кислота – хімічна формула H3PO4. Зовнішній вигляд – безбарвна або зі слабким жовтим відтінком рідина в шарі 12-15 мм при розгляді на білому фоні, із слабким запахом. Необмежено розчинна у воді, утворює розчини будь-яких концентрацій. Пожежо- і вибухонебезпечна. Викликає подразнення очей та шкіри. Застосування: для виробництва фосфорнокислих солей амонію, натрію, кальцію, марганцю і алюмінію, а також для органічного синтезу, у виробництві активованого вугілля і кіноплівки, для виробництва вогнетривких з’єднань, кераміки, скла, добрив, синтетичних миючих засобів (СМС), в медицині, металообробній промисловості для очищення і полірування металів, в текстильній для вироблення тканин з вогнезахисним просоченням, в нафтовій і сірниковій. Харчову ортофосфорну кислоту застосовують у виробництві газованої води і для отримання солей (порошки для виготовлення печива, сухарів).
7. Е330 – лимонна кислота – безбарвні кристали. Широко поширена в природі. Отримують лимонну кислоту з махорки і бродінням вуглеводів (цукор, патока). Застосовують у фармацевтичній і харчовій галузях промисловості. Солі лимонної кислоти (цитрати) використовують у харчовій галузі промисловості, для консервантів, стабілізаторів, в медицині – для консервації крові.
8. Аromas – ароматичні добавки, які саме – не вказані.
9. Е211 – бензоат натрію – відхаркувальний засіб, консервант харчових продуктів у виробництві повидла, мармеладу, меланжу (кондитерське виробництво), кільки, кетової ікри, плодово-ягідних соків, напівфабрикатів. Бензойну кислоту (Е210), бензоат натрію (Е211) і бензоат калію (Е212) вводять в деякі харчові продукти, як бактерицидний і протигрибковий засіб. До таких продуктів відносяться джеми, фруктові соки, маринади і фруктові йогурти. Продукти, що містять бензоат натрію і кальцію, не рекомендується вживати астматикам і людям, чутливим до аспірину.
Що буде з вашим тілом, якщо ви вип’єте Кока-колу?
Через 10 хвилин.
10 чайних ложок цукру “ударять” по вашій системі (це щоденна рекомендована норма).
Вас не тягне рвати, бо фосфорна кислота пригнічує дію цукру.
Через 20 хвилин.
Відбудеться стрибок інсуліну в крові. Печінка перетворює весь цукор в жири.
Через 40 хвилин.
Поглинання кофеїну завершено. Ваші зіниці розширяться.
Кров’яний тиск збільшиться, тому що печінка викидає більше цукру в кров.
Блокуються аденозинові рецептори, тим самим запобігаючи сонливість.
Через 45 хвилин.
Ваше тіло збільшить виробництво гормону дофаміну, стимулюючого центр задоволення мозку.
Такий же принцип дії в героїну.
Через годину.
Фосфорна кислота зв’язує кальцій, магній і цинк у вашому кишечнику, прискорюючи метаболізм.
Збільшується виділення кальцію через сечу.
Більш ніж через годину.
Сечогінні дії входить в гру.
Виводяться кальцій, магній і цинк, які знаходяться у ваших кістках, так само як і натрій, електроліт і вода.
Більш ніж через півтори години.
Ви стаєте дратівливим або млявим. Вся вода, що містить в кока-колі, виводиться через сечу.
В Індії кола допомагає боротися зі шкідниками
Нещодавно в індійському парламенті розглядалося питання про погану якість кока-коли і пепсі, які поставляються на індійський ринок – в них нібито містяться пестициди. Їх рівень у “індійських” шипучих напоях в 36 разів перевищує кількість пестицидів у порівнянні з тими колою і пепсі, що п’ють американці і європейці.
Законодавці в Делі закликали уряд посилити контроль за якістю і посилити стандарти. Представники “Coca-Cola C °” і “PepsiC ° Inc” категорично не погодилися з висновками Делійського наукового центру з охорони навколишнього середовища і заявили, що їх продукція абсолютно чиста. Вони вже були готові до того, що після такої “реклами” обсяги “продажів коли і пепсі різко впадуть. На ділі, проте, все виявилося з точністю до навпаки.
Коли з Індії в штаб-квартири цих багатонаціональних корпорацій почала надходити інформація про різке збільшення продажів, менеджери довго не могли зрозуміти, в чому справа. Правда, зростання було досягнуто виключно за рахунок сільських районів. Як говорили самі торговці, якщо раніше вони продавали в одному селі за місяць в середньому 30 упаковок з 12 однолітрових пляшками “шипучки”, то, починаючи з серпня, ця цифра зросла майже до 200!
Подив з приводу несподіваної спраги індійських селян швидко розсіявся. Індійські селяни скуповували колу на додаток до отрутохімікатів. Змішувати пестициди, до яких шкідники швидко звикають, з сиропом на основі кока-коли і пепсі їм порадили вчені. Ті самі, хто стверджував, що у шипучих солодких напоях є шкідливі речовини. Провівши нескладні розрахунки, селяни зрозуміли, що такий метод боротьби з комахами вигідніше покупки чистих хімікалій. Але найголовніше те, що “гримуча суміш” виявилася не тільки дешевшою, але й значно ефективнішою чистих пестицидів. “Ми побачили, що кола робить сильний вплив на комах, – розповідає Хамунайя, один з піонерів нового способу боротьби з шкідниками, житель села в південно-східному штаті Андхра-Прадеш. Завдяки колі й пепсі він у цьому році врятував урожай бавовни. – Жучки, коли на них бризкає розчином, стають млявими і падають на землю. До того ж цукор приваблює червоних мурашок, які пожирають личинки шкідників “.
Джерело “Світ новин “
Впевнені, у будь-якої розумово здорової людини це викриття повинне викликати цілком природний шок. І це зовсім не антипропаганда газованих напоїв. Швидше, це турбота про вас, шановані друзі, про ваше здоров’я, а отже, благополуччя. Ми живемо в епоху брехні, всюди нам нав’язують продукти, протиприродні нашому організму, шкідливі для його нормального функціонування.
Згадайте про ці статті, коли наступного разу виникне спокуса випити щось подібне. Бережіть своє єдине і безцінне здоров’я!

1 коментар:

  1. "Коли мене познайомили з паном Лі Беном (Кредитним директором), я виходив на ринок як перший покупець житла. Мої потреби були дещо іншими, і у мене було багато запитань, перш ніж він надіслав мені мій лист попереднього затвердження , він покликав поговорити зі мною про те, що це означає і що може змінитися. Він зробив мене доступним майже будь-якої години за допомогою електронної пошти та текстових повідомлень, був дуже чуйним та обізнаним. Він також дуже прямий, я пояснив йому, якими були мої очікування щодо часу закриття та інших деталей. Він сказав, що виправдає ці очікування, але перевершив їх. Я так швидко закрив ріелтора, і продавець, звичайно, був у захваті від цього. Але як покупець я оцінив, що я пройшов цей процес коротко, але ретельно. Від попереднього затвердження до закриття - подорож була такою безшовною, і я вважаю себе щасливчиком, бо чув історії жахів про Інтернет. Я рекомендую контактну електронну адресу офіцера з питань кредитування Бен Лі: 247officedept@gmail.com & Whatsapp Номер: + 1-989-394-3740 кожному, хто шукає позику на будь-якому ринку. Все оброблялося в електронному вигляді доцільно та надійно.

    ВідповістиВидалити