пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Квіти, які надихають…

Сьогодні я розповім Тобі про одні з найкрасивіших квітів планети, які не залишають байдужими навіть найвибагливіших цінувальників прекрасного.
Лантан
Ця незвичайна квітка росте у тропічних районах Африки, Південної та Північної Америки, а ще нерідко зустрічається в австралійсько-тихоокеанському регіоні. У лантану є одна цікава особливість — під час цвітіння він змінює колір суцвіть від рожевого до яскраво-жовтого. В Індії за неприборканий ріст лантану йому дали назву «прокляття плантаторів». В теплих країнах лантан часто прикрашає сади, у нас же він більше знаний як кімнатна рослина.
Лантан
Гіацинт
Батьківщиною гіацинта є східна частина Середземномор’я і північно-східна область Туркменістану та Ірану. Цвітіння гіацинта залежить від виду квітки. Гіацинти бувають ранньо-, середньо-, і пізньоцвітами. Саме у цвітінні гіацинтів проявляється їхня унікальність: першими зацвітають сині гіацинти, потім білі, рожеві, і лише тоді — червоні та бузкові.
Гіацинт
Дицентра
«Серце, що коровоточить» — так називають красуню-дицентру — невеликий рід трав’янистих рослин, що нараховує близько 20 видів, квіти якого за формою справді нагадують розбиті серця. Росте дицентра у Північній Америці та східній Азії. Квітка стала настільки популярною, що нині її нерідко можна зустріти і в українських садах та клумбах.
Дицентра
Рудбекія
Рослина з родини айстрових. Вперше її виявили місцеві жителі Північної Америки, які назвали квітку «Чорноока Сюзанна». А німці дали рудбекії ще більш цікаву назву — «Сонячний капелюх». Рудбекією назвав цю сонячну квітку Карл Лінней на честь відомих шведських ботаніків батька Улофа Рудбека і сина Улофа Рудбека меншого.
Рудбекія
Калла
Ця дивовижна квітка представляє сімейство ароннікових і є чи не найпопулярнішою при створенні квіткових композицій та букетів. А що вже різнобарвний спектр кольору має — і жовтий, і рожевий, і фіолетовий, і навіть оранжевий. Вирощується з цибулини або корневища. Дбайливі господині частенько прикрашають каллою вікна свого будинку в якості кімнатної рослини.
Калла
Гортензія
Ця прекрасна квітка являє собою чагарник висотою від одного до трьохсот метрів, однак деякі види можуть досягати й 30-метрової висоти! Гортензія здебільшого росте у східній і південній Азії (Японія, Китай, Гімалаї, Корея, Індонезія), а також у Південній і Північній Америці. Налічує близько 80 видів. Таку незвичайну назву квітка отримала на  честь сестри принца Римської імперії Карла-Генріха Нассау-Зігена.
Гортензія
Стреліція
Яскраво-забарвлені вузькі пелюстки, велика кількість нектару, довгі тичинки — незвичайна форма стреліції  підкорила серця шанувальників квітів зі всього світу. Названа ця красуня на честь німецької герцогині Мекленбург — Стрелітз. Суцвіття квітки нагадує голову птаха, саме тому стреліцію часто називають «Райським птахом».
Стреліція
Канна
Канна родом з тропіків Південної Америки. В Європі ця квітка як декоративна рослина почала вирощуватися лише з 17 століття. Різні види канни, а їх близько 50, зовні дуже відрізняються один від одного, тому дуже складно повірити, що всі вони належать до одного роду. Та найчастіше ця рослина являє собою великі загострені пурпурні чи зелені листочки, які влітку прикрашені жовтими або яскраво-червоними квітами. Цвіте канна досить довго: з початку липня аж до самих заморозків.
Канна
Квіти сакури
Сакура з сімейства рожевих — улюблена квітка японців та одвічний символ їхньої країни. А останнім часом Сакура є одним з найпопулярніших жіночих імен. Цвітіння сакури триває лише 7 днів, проте навіть за цей невеличкий проміжок часу японці встигають провести так звані ханами — свята милування квітами. За кілька місяців до цвітіння сакури по телебаченню транслюють прогнози дат цвітіння цих квіток у різних куточках країни.
Сакура
Соняшник
Що ми знаємо про соняшник? Ця прекрасна рослина з’явилася в Північній Америці ще в 3000 році до н. е. Потрапивши до Європи, соняшник неабияк здивував іспанців своїм, схожим на сонце, золотим суцвіттям, яке завжди повертається слідом за сонячними променями. За це соняшник отримав ще одну оригінальну назву «Квітка сонця».
Соняшник
Соняшники надихали поетів та художників. Варто лише згадати відомі всьому світові «Соняшники» Ван-Гога, і одразу розумієш всю красу та велич цих незрівнянних і таких близьких серцю кожного українця квітів.

Немає коментарів:

Дописати коментар