пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Пернаті рекорди: вище, швидше, сильніше!

Хто найвище літає?
Рекорд на найвищий політ встановив грип Рюппеля. Цей птах такий відчайдуха, що якось навіть зіткнувся з літаком на висоті цілих 11 274 м. Оце так загартування, адже там, високо в небі, панує справжня холоднеча!
грип Рюппеля
Хто витримує найвище пришвидшення?
Абсолютний рекордсмен у цій «галузі» — червоноголовий дятел. Коли він стукає дзьобом по дереву, його багряна чепурна голівка витримує перевантаження до 10 g.
Червоноголовий дятел
А хто найбалакучіший?
Словарний запас сірого папуги (жако) дорівнює 800 слів. Спробуй навчити так розмовляти свого домашнього улюбленця! Саме жако і володіє титулом «найбалакучіший птах».
Жако
Хто найдовше живе?
Дожити до 80-ти років, хоч і в неволі, — це вам не жарти. Встановити такий рекорд вдалося великому жовтохохлому какаду. Він і є найбільший старожил серед усіх пернатих.
Жовтохохлий какаду
Хто найшвидше літає?
Цей величний птах у польоті може розвивати швидкість до 200 км за год і більше. Сапсан — саме так звуть найшвидшого птаха у світі.
Сапсан
Яка пташка найкраще бачить?
Рекорд з найкращого зору належить також сапсанові. Він запросто вгледить курча навіть з 8-кілометрової відстані. А з якої відстані можеш зробити це Ти?
Сапсан
Який птах найбільший?
Ти, мабуть, уже здогадався, що всі рекорди за масою тіла серед птахів б’ють страуси. Ріст дорослого страуса складає близько 2,75 м, а вага — майже 470 кг.
Страус
Хто найшвидше бігає?
І знову тут відзначився страус, швидкість цього птаха на суші може досягати 72 км за год.
Страус
Хто власник найбільших очей серед наземних тварин?
Здогадався? Це знову ж таки добре знайомий нам страус. Цілих 5 см — до таких розмірів можуть виростати очі цього велетня в діаметрі.
Страус
Хто найглибше ниряє?
Рекордсмен з ниряння в глибину — імператорський пінгвін. Йому вдається зануритися в воду на глибину до 540 м.
Імператорський пінгвін
Хто далі всіх мігрує?
За 30 років свого життя полярна крачка пролітає 2,4 мільйони км. Лише в один кінець пташка мігрує на відстань до 40 тисяч км.
Полярна крачка
Як пташка найменша?
На роль найменшої в світі пташки, як ніхто, підходить бджолиний колібрі. Цей красень настільки маленький, що його вага не перевищує 1,6 г, а ріст — 5,7 см.
Колібрі
Який літаючий птах найважчий?
Неймовірно, дрофа масою 18-19 кг спокійнісінько злітає в небо. Саме вона і утримує рекорд з ваги, яку можна підняти в небо на власних крилах.
Дрофа
У кого найбільший розмах крил?
Рекордсменом за розмірами крил вчені називають мандрівного альбатроса. Розмах крил цього птаха досягає 3, 6 м.
Мандрівний альбатрос
Найшвидший плавець
Папуаський пінгвін вміє плавати зі швидкістю до 36 км за годину. Спробуй наздожени цього розкішного красеня, пливучи крижаною водою Антарктиди!
Папуаський плавець

Немає коментарів:

Дописати коментар