вівторок, 17 листопада 2015 р.

iogurt
Йогурт – це кисломолочний продукт, що складається з молока, закваски та цукру. У йогурти також можуть додаватися різні наповнювачі – фрукти, злаки і т.д. У сьогоденні, «живому» продукті не міститься ніяких консервантів, тому перевагу слід віддавати саме йому, а не йогурту з тривалим терміном зберігання. На «жвавість» йогурту вказує показник в 100 млн. КУО (100 млн. лактобактерій на 1 грам продукту).
У даному продукті міститься легкозасвоюваний кальцій і вітамін D, який сприяє зміцненню кісткової тканини. Тому йогурт особливо корисний дітям і дорослим старше 35 років.
Цей продукт нормалізує роботу кишечника, населяючи його лактобактеріями, а також попереджає появу остеопорозу, атеросклерозу та інфаркту. У йогурті містяться солі йоду, який необхідний для нормальної роботи щитовидної залози. Найкраще вживати в їжу йогурт з 1%-им вмістом жиру, позбавлений усяких добавок у вигляді цукру і фруктів, так як він приносить реальну користь організму.
Термін зберігання «живого» продукту становить 7 діб (в найхолоднішому кутку холодильнику), а йогурту з консервантами – 14 діб при температурі 2-6 ° C.
Йогурт можна використовувати для приготування салатів, тортів (в якості крему), коктейлів і т.д.
У добу слід з'їдати не більше 400 гр продукту.
10 причин оцінити йогурт по заслугах
1. Йогурт перетравлюється краще, ніж молоко. Багато людей, які страждають від несприйняття лактози або алергії на молочний білок, можуть їсти йогурт. Ферментація розщеплює молочний цукор, перетворюючи його на глюкозу і галактозу, що легко засвоюються організмом.
2. Йогурт допомагає товстій кишці залишатися здоровою. Лікарі часто кажуть: "Ви здорові настільки, наскільки здорова ваша товста кишка". Йогурт містить лактобактерії, що позитивно впливають на роботу кишківника, зменшують ризик розвитку раку товстої кишки.
3. Йогурт поліпшує засвоєння інших поживних речовин. Корисні бактерії, що містяться в йогурті, допомагають ефективнішому засвоєнню кальцію і вітамінів групи С.
4. Йогурт укріплює імунітет. Є дані, що, якщо людина щодня з"їдає два стаканчики йогурту, організм інтенсивніше виробляє інтерферон, що підвищує імунітет.
5. Йогурт допомагає відновлюватися після кишкових інфекцій. Також корисно їсти йогурт, якщо ви приймаєте антибіотики, тому що він мінімізує негативну дію цієї групи препаратів на слизову оболонку кишківника.
Антибіотики вбивають не тлише шкідливі, але і корисні бактерії,що живуть в кишківнику. Живі бактерійні культури йогурту допомагають відновити мікрофлору кишківника, перш ніж патогени почнуть розмножуватися і запанують над корисними бактеріями.
6. Йогурт може пригнічувати грибкові інфекції. Вчені довели, що два стаканчики натурального йогурту щодня сприяють підтримці нормальної мікрофлори піхви, а також зменшують можливість розвитку грибкових інфекцій.
7. Йогурт - цінне джерело кальцію. У двох стаканчиках йогурту міститься 450 міліграм кальцію. Це половина добової норми споживання кальцію для дитини і приблизно 30-40% норми для дорослих.
8. Йогурт, що містить живі бактерійні культури, дає організму білків більше, ніж молоко. В процесі ферментації при виготовленні йогурту молочний білок змінюється, і організм засвоює його набагато легше.
9. Йогурт знижує рівень "поганого" холестерину в організмі.
10. Йогурт - продукт "комбінації" - має дві основні властивості. По-перше, він легко засвоюється організмом, а по-друге, покращує засвоєння вітамінів і мікроелементів, що містяться в інших продуктів. Саме тому йогурт можна використовувати як соус або замінити ним сметану.

1 коментар: