четвер, 27 лютого 2020 р.

Практична робота для учнів 11 класу.

                                                  Практична робота №19
Тема:"Порівняльна характеристика порід тварин"


                                                               Хід роботи

1.Розгляньте зображення кількох порід собак. Заповніть таблицю.

Порода
Унікальні риси, притаманні саме цій породі
Призначення породи
Такса


Сенбернар


Пікінес


Коллі





2. Визначте спільні риси, які характерні для всіх цих порід.
--------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
3. Підсумок:-----------------------------------------------------------------

Коротка інформація
Такса - дуже древня порода. Вперше вони були помічені на древніх єгипетських папірусах. Походять такси від гончих. Цим тваринам передалася риса слідопита. Вони з задоволенням переслідують здобич та гавкають. Собака вирізняється гострим розумом, чуттям і кмітливістю.
Часто таксу називають найкращою мисливицею по норах. Вона може вести боротьбу зі здобиччю в дуже вузькому просторі, прекрасно знаючи, що господар не зможе їй допомогти.
Вчені не сумніваються, що коротколапа собачка з довгим тільцем була виведена спеціально для полювання в норах. Також в таксі є суміш тер'єра, англійська, французька та німецька кров.
Вперше про собаку згадується на початку 18 століття. Але в тогочасних джерелах вихованець важив 40 фунтів, представляючи собою велику тварину.
2509779979_73e782e52e_b.jpg
Стандартизація розміру та ваги такси була відзначена в 1879 році.
Сьогоднішня середня вага типового вихованця становить 9 кг. Мініатюрні породи важать до 5 кг, а кролячі такси - 3.5 кг.
Такса має подовжену голову, що звужена до носа. Вуха у породи висячі і досягають скул. У такси щільні щелепи, великі очі і потужна шия. Тіло приземлене, а загривок високий. У такс правильний прикус і 42 зуба. Шерсть собаки гладка і коротка. Її забарвлення - чорне з коричневим.
Термін життя тварин досить великий і досягає 15 років.

Сенбернар - громіздка і дуже смілива собака. Заслуженою рисою породи можна назвати героїзм. Значні розміри і грізна морда виглядають загрозливо для тих, хто не знайомий з породою. Але насправді сенбернари володіють м'яким характе5ром і доброю вдачею.

Історія  та опис породи

Спочатку про породу було відомо, що дані собаки рятували людей під час лавини в горах. У сенбернарів добре розвинене почуття шукача. Відомо, що нюх цих тварин дозволяє їм відчути людину під 5-ти метровим шаром снігу і за 3 км (при зустрічному вітрі). А їх потужні і м'язисті лапи міцні і прекрасно розкопують завали. Знайшовши людину, тварина буде облизувати його обличчя, щоб той не втратив свідомість і ляже на потерпілого, щоб зігріти його своїм теплом.
Спочатку сенбернари знайшли своє покликання в Альпах. Там вони працювали в легендарному клубі для мандрівників. Взимку туристи проходили по засніжених стежках, як по найкоротшому шляху до Риму.

Опис породи

Пекінеси були виведені в стародавні віки в Китаї. Але вперше собака покинула його територію в 1860 році під час захоплення пекінського Літнього палацу. 5 вихованців цієї породи, що належали імператору, були забрані англійцями і вивезені до Британії.
Потім більше ніхто, крім сімей “блакитної крові”, не мав право мати в родині таку собаку. Злодія за крадіжку пекінеса чекала страта. Сьогодні ж ці вихованці настільки популярні, що мати їх у себе вдома може дозволити кожен.

Забарвлення шерсті

Класичний забарвлення шерсті тварини може бути двох типів:
  • палевий;
  • рудий.
Ще 10-20 років тому пекінесів в такому кольорі була більшість.
Сучасні відтінки дещо видозмінилися. Так собаці властиві золотисті, червоні, димчаті і бежеві кольори шерсті.
Біле забарвлення пекінесів зустрічається рідко і має на увазі відтінки рожевого і кремового.
Якщо собака такого кольору додатково має чорний колір очей, контур губ, пігментований ніс, то вона відповідає стандарту.
Найменше шерсті у представників чорно-підпалого відтінку. Напевно тому собаки таких відтінків найрідше зустрічаються в розплідниках.
Муругий колір пекінесів подобається не всім. Але якщо собака купується, як декоративна, то в інтер'єрі будинку, вона буде виглядати чудово.
Альбіноси і пекінеси з печінковим кольором шерсті вважаються браком породи.
Пекінеси здатні прожити досить довге життя. Його середня тривалість коливається в межах 13-15 років. Але бувають випадки, коли пси дотягують до 17 років.

Опис породи

Свого часу батьківщиною собак стала Шотландія. Саме там з'явилися перші коллі, яких спочатку звали: "Коельо" або "Колліс". Одні вчені припускають, що назва породи походить від староанглийского слова "coally" (чорний). Інші дослідники впевнені, що собака була названа в честь шотландської вівці (коллі), у якій була чорна мордочка.
На самому початку коллі була в одному розмірі з сучасної бордер-коллі. Головним завданням для селекціонерів було зробити цих вихованців пастушими собаками.
Тому коллі - дуже розумна і чутлива тварина. Вона слухняна і чудово виконує завдання, які перед нею ставить господар.
Особливою популярністю порода досягла в 1950 році, коли на телеекрани вийшов серіал «Лессі». Головна героїня - собака коллі. Вона відразу ж полюбилася широкому колу глядачів. А всі ті якості, що характеризували собаку в фільмі нічим не відрізняються від реальних. Розумна тварина з добре розвиненою інтуїцією дійсно може передбачати бажання свого власника.

Немає коментарів:

Дописати коментар