середу, 14 серпня 2013 р.

Самий найменший птах.

                              Колібрі

        
колібрі 
   Колібрі — зразок багатства, грації та краси тропічної природи. Цих самих маленьких птахів у світі налічується більше 400 видів. Найменший колібрі величиною не більше джмеля, а найбільший — менше ластівки. Колібрі харчуються нектаром квітів. Не сідаючи на рослину, пташка висмоктує нектар язиком нальоту. Також вони живляться дрібними комахами. За добу колібрі з’їдає їжі в 2 рази більше, ніж важить сама.
колібрі
   Ці маленькі, з дивовижною формою та кольором пташки літають так швидко, що за їх польотом неможливо встежити. Їх крила рухаються з такою швидкістю, що видно тільки їх тінь. Колібрі робить до 50 помахів в секунду, при цьому серце б’ється зі швидкістю 1400 ударів в секунду.
колібрі
   Колір колібрі залежить не тільки від оперення, але і від кута падіння сонячних променів. На різних ділянках тіла колібрі з’являються всі кольори веселки.
колібрі
   Спосіб життя колібрі також не зовсім звичайний. По-перше, вони ніколи не сідають на землю. По-друге, на ніч вони зависають, подібно летючим мишам, вниз головою. І найголовніше, колібрі не просто засинають, а впадають в анабіоз — в них сповільнюється серцебиття, майже в 2 рази знижується температура тіла. Але тільки вигляне сонечко, як колібрі прокидаються і приступають до повсякденних справ.
колібрі
   Своїх пташенят колібрі годують нектаром за допомогою свого довгого трубчастого язика. Незважаючи на свій розмір колібрі дуже хоробрі птахи. Вони самовіддано захищають свої гнізда з пташенятами або з яйцями розмірами з горошину. Сміливо кидаються на кривдника і б’ють дзьобом по очах. Таким чином колібрі трапляється відбитися навіть від деревних змій.
   А про те якою взаємністю можуть відповідати колібрі на любов людини дивіться у відеосюжеті


Немає коментарів:

Дописати коментар