вівторок, 6 серпня 2013 р.


Найкорисніші та шкідливі соки, які ми вибираємо

Найкорисніші та шкідливі соки, які ми вибираємо







Дітям до 6 років потрібно давати не більше 180 грам натурального соку в день
Більшість людей переконані, що соки пити не є безпечно для здоров'я. Проте, потрібно розрізняти "хімічний" сік в пакетах та свіжовичавлений із низкою корисних речовин. Отож, що ми п'ємо і яка в цьому користь? 
 
Овочеві соки.

Томатний сік знизить ризик захворювання на рак простати, а буряковий сік - артеріальний тиск. Крім того, натуральні овочеві соки допомагають вгамувати відчуття голоду. В овочевих соках менше цукру і калорій, ніж у фруктових, але більше солі.

«Нектари».

Вони, як правило, містять лише невелику кількість реального соку, а все інше - це вода, цукор, сиропи. Поживних речовин у них мало, зате багато цукру і калорій. Подібні напої ведуть до ожиріння.

Фруктовий сік

100% фруктовий сік дійсно містить багато вітамінів. Ось тільки цукру в ньому теж чимало, наприклад, у склянці яблучного соку цукру може бути як в деяких цукерках. Так що краще його більше однієї склянки в день не пити.

Гранатовий сік.

Фруктовий сік корисний, якщо пити його не більш склянки на день. І на першому місці серед фруктових соків - гранатовий. Так, в ньому багато цукру і калорій, але, разом з тим, гранат містить багато антиоксидантів - речовин, які покращують роботу мозку і можуть запобігти раку.

Журавлинний сік.

У ньому багато вітаміну С, а це життєво важливо для вироблення імунітету. Також несолодкий журавлинний сік сприяє профілактиці інфекцій сечовивідних шляхів.

fresh_juices2.jpg

Чорничний сік.

Цей сік добре впливає на мозок. Клінічні дослідження показали, що вживання чорничного соку запобігає віковому зниженню пам'яті.

Вишневий сік.

Вишневий сік має протизапальні властивості, а ще його добре пити до і після фізичних навантажень. Дослідження показують, що вишневий сік знижує м'язовий біль.

Сік з чорного винограду.

Всі чули, що червоне вино в помірних кількостях корисне для серця. Теж саме стосується і виноградного соку. До речі, пити сік корисніше, ніж просто їсти виноград, тому що під час їжі ми не отримуємо ті корисні речовини, які містяться у виноградних кісточках.

Сливовий сік.

У сливовому соці багато клітковини, а вона сприяє гарному травленню і бореться з запорами. А ще в сливах багато потрібного організмові заліза і кальцію.

Апельсиновий сік.

Один з найпопулярніших соків містить багато важливого для імунітету вітаміну С. Ще в ньому містяться вітамін D і кальцій, які зміцнюють кістки. А ось калорій в апельсиновому соку менше, ніж у більшості ягідних.

Діти і соки.

Більшість дітей люблять соки, але фахівці не рекомендують давати їх занадто багато. Дітям до 6 років потрібно давати не більше 180 грам натурального соку в день. З 7 до 18 років кількість соку можна підвищувати до 350 грам.

Додай води.

Якщо ви хочете пити більше склянки соку на день, то просто розбавляйте його водою. Змішавши сік з водою або мінералкою, ви отримаєте дві, а то й три склянки цілком придатної для вживання рідини.

Немає коментарів:

Дописати коментар