четвер, 7 липня 2016 р.

                                                       8 червня - Всесвітній день океанів

Результат пошуку зображень за запитом "картинки про океаны"
Сьогодні  Всесвітній
 день океанів

                              
Понад 70% поверхні Землі вкрита світовим океаном, він займає майже три чверті її поверхні і є невід'ємною частиною процесу сталого розвитку.  


Результат пошуку зображень за запитом "фото океан"Всесвітній день океанів був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 2008 році, вперше він був відзначений 8 червня 2009 року. Відтоді міжнародне свято, присвячене океанам, щорічно відзначають на початку літа. Спочатку метою свята було бажання залучити світове співтовариство до проблеми океанів, що займають більше 70% площі всієї планети. Не секрет, що стан світового океану з кожним десятиліттям погіршується, і це відбувається з вини людини.
Результат пошуку зображень за запитом "фото коралові рифи океан"Примітно, що свято з задоволенням прийняли всі ті, хто має найменше відношення до океанів або просто переймається його долею. День океанів вважають своїм працівники дельфінаріїв, моряки, працівники зоопарків, а також звичайні люди, яким не все одно, яке майбутнє чекає Землю.
                                                                                 Чи знаєте ви що:
Результат пошуку зображень за запитом "фото океан"На сушу нашої планети припадає трохи більше, ніж 29 % земної поверхні. Усі континенти, по суті, є великими островами в неосяжних просторах Світового океану. Інакше кажучи, на кожен квадратний кілометр суші припадає 2,4 кв. км. води.
Найглибший з усіх океанів – Тихий. Його середня глибина 4 281 м. Потім іде Індійський — з середньою глибиною 3 963 м. І останнім є Атлантичний океан з середньою глибиною 3 926 м. Для порівняння: Балтійське море має середню глибину всього 55 м!

Результат пошуку зображень за запитом "фото морські западини"На сьогоднішній день відоме найглибше місце у Світовому океані. Знаходиться воно в Атлантичному океані в районі Гуамських островів. Глибина впадини там становить 10 790 м. Ось такими глибокими і просторими можуть бути океанські безодні.

  

  

Немає коментарів:

Дописати коментар