Овочеві соки.
Томатний сік знизить ризик захворювання на рак простати, а буряковий сік - артеріальний тиск. Крім того, натуральні овочеві соки допомагають вгамувати відчуття голоду. В овочевих соках менше цукру і калорій, ніж у фруктових, але більше солі.
«Нектари».
Вони, як правило, містять лише невелику кількість реального соку, а все інше - це вода, цукор, сиропи. Поживних речовин у них мало, зате багато цукру і калорій. Подібні напої ведуть до ожиріння.
Фруктовий сік
100% фруктовий сік дійсно містить багато вітамінів. Ось тільки цукру в ньому теж чимало, наприклад, у склянці яблучного соку цукру може бути як в деяких цукерках. Так що краще його більше однієї склянки в день не пити.
Гранатовий сік.
Фруктовий сік корисний, якщо пити його не більш склянки на день. І на першому місці серед фруктових соків - гранатовий. Так, в ньому багато цукру і калорій, але, разом з тим, гранат містить багато антиоксидантів - речовин, які покращують роботу мозку і можуть запобігти раку.
Журавлинний сік.
У ньому багато вітаміну С, а це життєво важливо для вироблення імунітету. Також несолодкий журавлинний сік сприяє профілактиці інфекцій сечовивідних шляхів.
Чорничний сік.
Цей сік добре впливає на мозок. Клінічні дослідження показали, що вживання чорничного соку запобігає віковому зниженню пам'яті.
Вишневий сік.
Вишневий сік має протизапальні властивості, а ще його добре пити до і після фізичних навантажень. Дослідження показують, що вишневий сік знижує м'язовий біль.
Сік з чорного винограду.
Всі чули, що червоне вино в помірних кількостях корисне для серця. Теж саме стосується і виноградного соку. До речі, пити сік корисніше, ніж просто їсти виноград, тому що під час їжі ми не отримуємо ті корисні речовини, які містяться у виноградних кісточках.
Сливовий сік.
У сливовому соці багато клітковини, а вона сприяє гарному травленню і бореться з запорами. А ще в сливах багато потрібного організмові заліза і кальцію.
Апельсиновий сік.
Один з найпопулярніших соків містить багато важливого для імунітету вітаміну С. Ще в ньому містяться вітамін D і кальцій, які зміцнюють кістки. А ось калорій в апельсиновому соку менше, ніж у більшості ягідних.
Діти і соки.
Більшість дітей люблять соки, але фахівці не рекомендують давати їх занадто багато. Дітям до 6 років потрібно давати не більше 180 грам натурального соку в день. З 7 до 18 років кількість соку можна підвищувати до 350 грам.
Додай води.
Якщо ви хочете пити більше склянки соку на день, то просто розбавляйте його водою. Змішавши сік з водою або мінералкою, ви отримаєте дві, а то й три склянки цілком придатної для вживання рідини.
Томатний сік знизить ризик захворювання на рак простати, а буряковий сік - артеріальний тиск. Крім того, натуральні овочеві соки допомагають вгамувати відчуття голоду. В овочевих соках менше цукру і калорій, ніж у фруктових, але більше солі.
«Нектари».
Вони, як правило, містять лише невелику кількість реального соку, а все інше - це вода, цукор, сиропи. Поживних речовин у них мало, зате багато цукру і калорій. Подібні напої ведуть до ожиріння.
Фруктовий сік
100% фруктовий сік дійсно містить багато вітамінів. Ось тільки цукру в ньому теж чимало, наприклад, у склянці яблучного соку цукру може бути як в деяких цукерках. Так що краще його більше однієї склянки в день не пити.
Гранатовий сік.
Фруктовий сік корисний, якщо пити його не більш склянки на день. І на першому місці серед фруктових соків - гранатовий. Так, в ньому багато цукру і калорій, але, разом з тим, гранат містить багато антиоксидантів - речовин, які покращують роботу мозку і можуть запобігти раку.
Журавлинний сік.
У ньому багато вітаміну С, а це життєво важливо для вироблення імунітету. Також несолодкий журавлинний сік сприяє профілактиці інфекцій сечовивідних шляхів.
Чорничний сік.
Цей сік добре впливає на мозок. Клінічні дослідження показали, що вживання чорничного соку запобігає віковому зниженню пам'яті.
Вишневий сік.
Вишневий сік має протизапальні властивості, а ще його добре пити до і після фізичних навантажень. Дослідження показують, що вишневий сік знижує м'язовий біль.
Сік з чорного винограду.
Всі чули, що червоне вино в помірних кількостях корисне для серця. Теж саме стосується і виноградного соку. До речі, пити сік корисніше, ніж просто їсти виноград, тому що під час їжі ми не отримуємо ті корисні речовини, які містяться у виноградних кісточках.
Сливовий сік.
У сливовому соці багато клітковини, а вона сприяє гарному травленню і бореться з запорами. А ще в сливах багато потрібного організмові заліза і кальцію.
Апельсиновий сік.
Один з найпопулярніших соків містить багато важливого для імунітету вітаміну С. Ще в ньому містяться вітамін D і кальцій, які зміцнюють кістки. А ось калорій в апельсиновому соку менше, ніж у більшості ягідних.
Діти і соки.
Більшість дітей люблять соки, але фахівці не рекомендують давати їх занадто багато. Дітям до 6 років потрібно давати не більше 180 грам натурального соку в день. З 7 до 18 років кількість соку можна підвищувати до 350 грам.
Додай води.
Якщо ви хочете пити більше склянки соку на день, то просто розбавляйте його водою. Змішавши сік з водою або мінералкою, ви отримаєте дві, а то й три склянки цілком придатної для вживання рідини.
Немає коментарів:
Дописати коментар