понеділок, 28 січня 2013 р.

Квітникарство.Кімнатні рослини.

Кімнатні рослини

понеділок, 24.12.2012
середа, 30.05.2012
вирощування зигокактуса
Думаю всім вам відома ця рослина. Свою популярність і любов квітникарів вона завоювала завдяки своєму рясному цвітінню серед глухої зими, коли інші вазонки перебувають у стані спокою.
Дізнатися більше про те, як вирощувати й доглядати за зигокактусом можна ТУТ.
Наші друзі:
http://my-flower.com.ua/;
http://ubuntueasy.com/;
http://zrobysam.blox.ua/html.
неділя, 18.03.2012
алое деревовидне
Алое віддавна вирощували українці в своїх кімнатах, тому що це невибаглива, лікарська рослина, яка може рости, практично в любих умовах. В народі його називають столітником, і помилково вважають, що він цвіте один раз на 100 років, і після - гине. При правильному догляді рослина щорічно буде радувати вас своїм цвітом.
Детальніше про алое деревовидний читайте на сайті Квітникарство
неділя, 07.11.2010

Родина: ароїдні.
Батьківщина: Центральна і Південна Америка, Філіппіни.
Декоративно-листяна рослина з вологих тропічних лісів. Стебло відсутнє, корені видозмінені в кореневище. Листя велике (до 50 см), овальне, або ланцетне, на довгих черешках, зібране в прикореневу розетку.
Квіти дрібні, зібрані в суцвіття-початок з великим зеленуватим покривалом біля основи. При штучному запиленні можна отримати плоди – невеликі зеленуваті ягоди з дрібним насінням.
Спатифіліуми – рослини тепло і світлолюбові.
Детальнішу інформацію про цей вазонок ви зможете прочитати тут
четвер, 19.08.2010
Сингоніуми - багаторічні трав’янисті ліани з стеблом, що дерев’яніє біля основи. У природі рослини цвітуть дрібними квітками, зібраними в початок. Початок оточує зеленувато-жовте покривало. На місці запилених квіток утворюється  плід-ягода. У кімнатах сингоніуми цвітуть і плодоносять рідко. Але вони радують хазяїв своєю добірністю, швидкістю росту й здатністю утворювати "зелені стінки".
Детальнішу інформацію про цей вазонок ви можете прочитати ТУТ
Якщо ви зібрались купувати що небудь на eBay, то вам перш за все необхідно взнати яка карта для eBay потрібна.
Пуансетію в народі називають різдвяною зіркою - це багаторічний вічнозелений кустарник із прямими стеблами, на яких мало гілок, заввишки від 50 см до 1,5 м. Стебло просте й голе, усередині порожнє. Листя велике, яйцеподібно-еліптичне, загострене на верхівці листкової пластинки. На тлі цього листя, схожого на кленове, ефектно виглядає розетка великих приквітків, забарвлених  у яскраво-червоний, білий, абожовтуватий колір.
Цвітіння пуансетії припадає назимовий період і починається в грудні, за що ця рослина отримала в народі назву "новорічна зірка" або "різдвяна зірка". Цвітіння тривале, закінчується десь у березні. Після цвітіння забарвлення приквітків блідне або зеленіє, деякі з них обпадають. У цей період починається посилений ріст молодих пагонів.
Блог переїхав!
Детальнішу інформацію ви зможете прочитати ТУТ.
неділя, 09.05.2010

Це красиві декоративно-листяні й декоративно-квітучі багаторічні трав’янисті рослини. У роді ахіменес нараховується близько 50 видів.
Детальнішу інформацію ви зможете прочитати ТУТ
вівторок, 04.05.2010
Родина: ароїдні.
Батьківщина: вологі тропічні ліси Америки.
Вічнозелена рослина з дуже декоративним листям. Це ліана з могутніми, спочатку зеленими, а згодом - одеревінілими стеблами, які у природі виростають довжиною до 15 метрів. Листя в монстери величезне, у гарних умовах досягає одного метра завширшки й розташоване на довгих черешках, які охоплюють своєю основою стебло.
У молодої рослини декілька перших листочків мають серцеподібну форму. Вони відносно невеликі й часто з цільною листковою пластинкою.
Детальнішу інформацію ви зможете прочитати ТУТ.
субота, 27.03.2010
Гіппеаструми в кімнатах цвітуть зазвичай в лютому-березні.
Квітучий гіппеаструм доставить багато радості квітководу. Проте, хоть він і дає нові сильні листки, але не цвіте...
При правильному догляді він цвіте кожної весни.
Пересадку, краще за все потрібно робити зразу після цвітіння. Земля повинна бути поживна. Стару землю потрібно добре обібрати з коріння. Підгнивші м’ясисті корені обрізають гострим ножем.
Горшок для пересадки повинен бути настільки просторим, щоб між його стінкою і цибулиною можна було просунути палець. Цибулину висаджують так, щоб вона лише до половини була у землі. Пересаджену рослину ставлять на світло і рясно поливають. Крім поливу рослину потрібно обприскувати весною і літом. Літом рослину можна винести в сад, в притінене місце. Оскільки рослина знаходиться в малому горшку, то її протягом росту потрібно часто підживлювати органічними і мінеральними добривами.
В серпні цибулини підготовлюють до періоду спокою. На початку місяця перестаємо підкормлювати, через дві неділі зменшуємо полив, повністю припиняємо його в вересні. Листя поступово жовтіють: коли вони будуть настільки сухими, що легко будуть відділятись від цибулини, їх удаляють.
Під час періоду спокою, цибулини гіппеаструма зберігають в темному місці при температурі 15-18°, і не поливають. Рекомендується тримати подальше від джерел тепла, щоб не пересохла цибулина.
Починаючи з кінця січня уже може появитися квіткова брунька. Коли вона виросте до 5 см висоти, рослини переносять на світло і починають поливати. Не можна поливати раніше тому, що листя почне розвиватися швидше, чим квітка, і квіткова стрілка залишиться короткою, або взагалі пропаде.
Квіти розпускаються приблизно через 3-4 тижні після того, як цибулину винесли на світло. Цибулини гіппеаструма можуть жити до 20 років, причому старі цибулини дають кожну весну по дві,  ато й три квітконоси.
Гіппеаструм, краще за все, розмножують цибулинами-дітками, які відділяються під час пересадки і вирощують протягом 2-3 років без періоду спокою, щоб рослина набралася сили і дозріла цибулина.
Можна також виростити гіппеаструм і з насіння, яке висіваємо зразу після збору.Можна посадити в одну кадку декілька сортів гіппеаструма, отримавши чудову композицію.

Немає коментарів:

Дописати коментар