четвер, 5 червня 2014 р.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища


Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day), щорічно відмічуваний 5 червня, є для Організації Об'єднаних Націй одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії, спрямовані на охорону навколишнього середовища.

Свято було засновано згідно з резолюцією, прийнятою в червні 1972 року на Стокгольмської конференції з проблем навколишнього середовища (Stockholm Conference on the Human Environment). Святкування цього Дня розраховане на те, щоб пробудити в кожній людині бажання сприяти охороні навколишнього середовища.

Іншими словами, необхідно дати народам світу можливість активно сприяти стійкому і справедливому розвитку, сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є ми самі, наше суспільство. А також роз'яснювати корисність партнерських відносин, з тим, щоб у всіх країн і народів було більш безпечне і благополучне майбутнє.

Всесвітній день навколишнього середовища — «народна подія», що супроводжується такими барвистими видовищами, як вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у школах, посадка дерев, а також кампанії з регенерації відходів і прибирання території.


Немає коментарів:

Дописати коментар