суботу, 20 серпня 2016 р.


Сьогодні - Міжнародний день безпритульних тварин

Сьогодні - Міжнародний день безпритульних тварин
20 серпня в усьому світі відзначається Міжнародний день безпритульних тварин. Обрати цей день в якості Національного дня безпритульних тварин запропонувало ще в 1992 році Міжнародне товариство прав тварин США (ISAR).
Це не свято, а скоріше нагода привернути увагу до проблеми, яка вже багато десятиліть існує в багатьох країнах світу, в тому числі і в нашій. Проблема безпритульних тварин знайома кожному великому місту, де гостро стоїть питання будівництва притулків для бездомних тварин. Люди з різних причин розлучаються з домашніми тваринами — сімейних, фінансових, психологічних. Всім відома ситуація, коли власники тварин випускають своїх хлопчиків погуляти з дворовими собаками, звідки на вулицях постійно з’являються десятки і сотні нових цуценят. В надлишку домашніх тварин, безконтрольній їх народжуваності – корінь проблеми появи безхатченків.
В цей день зоозахисники різних країн проводять різноманітні заходи, намагаючись донести ідею відповідального ставлення до домашніх тварин. Щороку зростає кількість країн, які підтримують ініціативу проведення Дня безпритульних тварин. Україна не стала винятком, оскільки ця проблема в нашій країні досі не вирішується гуманними методами.
Тому цей день – це ще один шлях достукатися до сердець людей, розповівши їм про те, що біль – однаковий для всіх: і для людей, і для тварин. Сказати про те, що відсутність дому у тварини – не їхня провина, а наша з вами. І що в наших силах допомогти тваринам стати щасливими володарями теплого дому і дбайливих господарів.

Немає коментарів:

Дописати коментар