пʼятницю, 10 липня 2015 р.

Користь і шкода ананаса



1338364096_1319090943_ananasВсі чули, що ананас – корисний, і що від його вживання якимсь чином не тільки підвищується настрій та імунітет, а й спалюються зайві жирові відкладення, знижується вага. Але чим ще він корисний? Сьогодні ЕК досліджує факти про користь та шкоду ананаса, і знаходить відповідь на питання чи дієвий ананас для схуднення?

Користь ананаса

  1. Зміцнює імунітет. У ананасі міститься велика кількість вітаміну здоров’я, тобто вітаміну С. Його складова частка сягає 50 мг на 100 г фрукта. Щоденна норма цього життєво важливого вітаміну складає 70 – 100 мг, а середній ананас важить 2 кг. Якщо його порізати на 20 кружалець, одне важитиме десь 85 г. Тож два кружальця здатні поповнити необхідну норму вітаміну.
  2. Знижує артеріальний тиск. У ананасах міститься велика кількість калію, який знижує артеріальний тиск і сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань. Також ананас попереджує утворення тромбів, знижуючи в’язкість крові у судинах.
  3. Продовжує молодість. Вміст вітамінів-антиоксидантів в ананасі забезпечує захист клітин вашого організму від проникнення вільних радикалів. Тому, можна сказати, що вживання ананасів – це профілактика від передчасного старіння.
  4. Покращує травлення. В ананасі містяться волокна клітковини, більш грубішої ніж в інших фруктах. Ці волокна стимулюють роботу травного тракту, виводять з організму токсини.
  5. Покращує загальне самопочуття. Окрім зазначених вище корисних речовин, у ананасі присутня величезна кількість різноманітних мінеральних речовин, вітамінів, мікроелементів, життєво важливих для здоров’я, енергійності, гарного самопочуття.ananas

Ананас для схуднення

Вчені виявили, що окрім цілого комплексу корисних речовин до складу ананаса входить ферментна речовина під назвою «бромелайн». Саме вона і має жироспалювальну властивість. Однак питання дії бромелайну на організм викликає дискусії у наукових колах. Річ у тому, що процес травлення, який починається після вживання ананасу має розщепити бромелайн на простіші частки, які після потрапляння у кров навряд матимуть таку ж яскраво виражену властивість спалення жирів.
Але ананас корисний для схуднення не тільки завдяки бромелайну. Наявність в ньому великої кількості грубої клітковини (у порівнянні з іншими фруктами) не тільки позитивно впливає на травлення, але й покращує обмін речовин в організмі. А вміст калію в ананасі є достатнім, щоб вивести з організму зайву рідину, що затримується через відкладення солей.

Кому не можна ананас?

Шкідливий вплив ананаса на собі можуть відчути гіпотоніки, адже ананас, як вже відомо, має властивість знижувати артеріальний тиск. Надмірне вживання ананаса шкідливе для людей, які мають проблеми з нирками, через жовчогінну дію ананаса. Від нього варто утримуватись також і людям з підвищеною кислотністю шлунка та панкреатитом.
Щоб отримати максимальну користь від ананасу, його бажано вживати свіжим. Ананас можна поєднувати з цукровими сиропами та вершками. Однак, вживаючи ананас для схуднення, не поєднуйте фрукт ні з чим іншим, причому вживати його бажано за 1 до прийому іншої їжі, або через 2-3 години після прийому їжі.

Немає коментарів:

Дописати коментар